Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

5 σούπερ καλοκαιρινές στιγμές που περιμένουμε με ανυπομονησία φέτος

Αυτά που θέλουμε πολύ να βιώσουμε ξανά το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2024

Κάθε καλοκαίρι στην Κύπρο είναι πολύ ξεχωριστό και μας προσφέρονται πολλές και διάφορες δραστηριότητες για όλα τα γούστα. Ποιος δεν περιμένει το καλοκαίρι, την εποχή της ανάπαυλας, της χαλάρωσης και των διακοπών;. Λίγο πολύ όλοι μας ονειρευόμαστε τις μέρες μας σε ένα κρεββατάκι μπροστά στην παραλία, βουτιές στα καταγάνα νερά της θάλασσας του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας, βόλτες με φίλους, παγωμένες μπίρες και οφτό στα στέκια της πόλης αλλά κυρίως ανυπομονούμε για άλλα.

Μερικά μικρά μικρά πράγματα που μας προσφέρονται απλόχερα κάθε καλοκαίρι που το κάνουν πολύ ξεχωριστό και το χρωματίζουν ως κυπριακό. Εκείνες οι στιγμές που αδημονούμε να ζήσουμε. Εμείς, σκεφτήκαμε 5 σίγουρα θα υπάρχουν 105 για τον καθένα αλλά αυτές οι 5 κερδίσουν την πρωτιά στις καρδιές μας.

θερινο_σινεμα.jpg

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ
Ένα από τα προνόμια του καλοκαιριού είναι τα αναμφίβολα τα θερινά σινεμά που ανθίζουν τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό, σε ανοικτούς χώρους ακόμα και σε παραλίες. Εκείνο όμως που κερδίζει δεν είναι άλλο από τον Μαραθώνιο Θερινών Προβολών στον μοναδικό θερινό κινηματογράφο της Λευκωσίας Κωνστάντια. Το Κωνστάντια είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πρωτεύουσας. Ένας καθαρά ρετρό χώρος που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Οι προβολές του αρχίζουν Ιούλιο και ολοκληρώνονται αρχές Σεπτεμβρίου προσφέροντας μία όσαση δροσιάς στην καυτή Λευκωσία του καλοκαιριού. Αναμένουμε να ανακοινωθεί το φετινό του πρόγραμμα για να σημειώσουμε τις ταινίες που θα δούμε φέτος.

PSFF10_Web-Desktop-2048x655.width-800.png

Ακολουθεί, βέβαια ο Πρωταράς που γράφει ιστορία με το θερινό σινεμά που στήνει κάθε καλοκαίρι στην καρδιά της κεντρικής του λεωφόρου, στην πλατεία Λευκόλλα με προβολές πλάι στη θάλασσα. Το Protaras Summer Film Festival που έχει γίνει το πιο αγαπημένο φεστιβάλ του καλοκαιριού στην επαρχία Αμμοχώστου, και φέτος θα διαρκέσει 19 ημέρες, και πιο συγκεκριμένα από τις 10 έως τις 28 Ιουλίου 2024, προβάλλοντας 25 blockbuster film, με δωρεάν είσοδο.

20230714_172917.jpg

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑ ΣΤΟ ΒΙΚΛΑΡΙ
Στην άγνωστη (για πολλούς) Πάφο, θα ζήσεις αυτό το καλοκαίρι μια ξεχωριστή εμπειρία... Αρκεί να επισκεφθείς, βέβαια, την ταβέρνα Βικλάρι με τη μοναδική τοποθεσία και την εκπληκτική θέα στον Ακάμα και θα εντυπωσιαστείς!  Η εξοχική ταβέρνα που είναι γνωστή ως το τελευταίο κάστρο στον Ακάμα, βρίσκεται πάνω από τη Λάρα, στον δρόμο προς το φαράγγι του Άβακα. Εκεί, δεν θα πας μόνο για τη μοναδική τοποθεσία του, αλλά θα καθίσεις στον υπέροχο κήπο της, τον οποίο σκεπάζει μία δροσερή κληματαριά, για να απολαύσεις καλοφτιαγμένο φαγητό. Συγκεκριμένα, θα πας αποκλειστικά για να δοκιμάσεις τη σούβλα χοιρινό και κοτόπουλο, που θα φτάσει κοντά σου συνοδευμένη με σαλάτα και πατάτες, μίας και είναι όλα όσα διαθέτει το μενού. Πάρε όμως και μία παγωμένη μπίρα. Επιβάλλεται άλλωστε με τέτοια θέα! Πληρ. 26 991088.

IMG_20200530_191617.jpg

ΤΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ
Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα τα απολαμβάνουμε πλάι στη θάλασσα το καλοκαίρι. Τα πιο μαγευτικά όμως θα τα δούμε στα δυτικά της Κύπρου στην επαρχία Πάφου. Υπάρχουν αρκετά σημεία για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στην Πάφο και κάθε καλοκαίρι σίγουρα θα περάσουμε σε κάποια από αυτά. Σίγουρα πρέπει να περάσεις από το Sea you Beach bar στην Κισσόνεργα αλλά και στο Fly again Irish Pub & Grill στην Αργάκα. Στην Πόλη Χρυσοχούς θα βρεις το Island Beach Bar & Restaurant ενώ στον... εξωτικό Πύργο Τυλληρίας θα πας στο Κληματαριά Beach Bar Resto. Στο Λατσί θα συναντήσεις το Island Beach Bar & Restaurant και το Periyiali Beach ενώ αξίζει να πας στα Noma Λατσί, Cabana Beach Bar στην παραλία Γεροσκήπου και σίγουρα στο ANTASIA Beach Club. Τα ωραίοτερα όμως είναι στην αποβάθρα της Αργάκας και στην Πέγεια όπου θα απολαύσεις ποτό και φαγητό στο Oniro by the sea με τον ήλιο να δύει αρμονικά πίσω από το διάσημο ναυάγιο.

IMG_20200530_144145.jpg

ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΛΑ
Ένα από τα ωραιότερα μέρη της χώρας μας είναι και η δυτική της πλευρά με πανέμορφες διαδρομές. Κάπου εκεί σε αυτές τις διαδρομές θα φτάσουμε ξανά και φέτος τον επόμενο διάστημα αλλά και το καλοκαίρι στον Πωμό, ένα μικρό χωριό της επαρχίας Πάφου με μεγάλη ιστορία και φυσική ομορφιά. Εκεί, σε μία στροφή της διαδρομής λίγο πριν την είσοδο στον Πωμό θα συναντήσεις ένα απάχικο, λυόμενο μαγαζάκι, μία καντίνα που θυμίζει την Κύπρο προηγούμενων δεκαετιών με την ωραιότερη, ίσως, θέα της περιοχής.

IMG_20200530_143901.jpg

Μόλις φτάσεις εκεί θα αντικρύσεις την κινητή καντίνα της κυρίας Κούλλας, ένα βαν με μεγάλα μπλε γράμματα όπου θα διαβάσεις “Ζεστά σάντουιτς Κούλλα”. Δεν πρόκειται για κάποιο κρυφό, γκουρμέ στέκι με αστέρια Μισελέν ή που θα μπορούσε να έχει τέτοιες αξιώσεις αλλά η ατμόσφαιρα, η τοποθεσία, η θέα και τα σάντουιτς που θα φας εκεί σίγουρα αξίζουν 3 Μισελέν αστέρια ασυζητητί.  H κυρία Κούλλα διατηρεί εκεί εδώ και χρόνια αυτή την οικογενειακή επιχείρηση και σταδιακά έχει γίνει μία από της ατραξιόν της περιοχής. Εκεί, θα απολαύσεις πλούσια και χορταστικά σάντουιτς αλλά και μπέργκερ, δροσερό μαχαλεπί, νόστιμα γλυκά και θα τσιμπήσεις από το μπουφέ ελιές μαύρες, τσακιστές και ξυδάτα. Το highlight της καντίνας πέραν από τη γεύση είναι και η πανοραμική θέα με την άγρια ομορφιά του τοπίου του Πωμού με την θάλασσα να σκάει στα βράχια. 

DSL_2719-bd8f1021.jpeg

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
Είτε σου αρέσει είτε όχι, είτε είσαι θεατρόφιλος είτε όχι σίγουρα η εμπερία να παρακολουθήσεις μία παράσταση αρχαίου ελληνικού δράματος στο σπουδαίο θέατρο του Κουρίου είναι μοναδική και όλοι πρέπει να την βιώσουν. Ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή φεστιβάλ του τόπου μας που μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τέτοιες παραστάσεις τόσο στο Κούριο όσο και στη Λευκωσία. Το φετινό φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινώσει το πρόγραμμά του τις επόμενες ημέρες και ανυπομονούμε να μάθουμε λεπτομέρειες και φυσικά να κλείσουμε θέσεις.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close